Pomen prizemljenosti

Ali se pogosto počutite:

– Depresivno
– Zaskrbljeno
– Raztreseno
– Brez radosti
– Kot da drugi ljudje dokaj lahko vplivajo na vaše razpoloženje
– Kot da ste v življenju obstali
– Da se vam v glavi kot v začaranem krogu vrtijo zaskrbljene misli in ne morete misliti pozitivno
– Kot da nimate nobene povezave z drugimi ljudmi ali okoljem

Če vam je katero od teh stanj znano, potem je lahko vzrok temu neprizemljenost. To je mogoče preprosto popraviti s kratko dnevno rutino. Obstaja kar nekaj tehnik, ki jih lahko uporabite. Najbolje je, da jih preizkusite in opazujete katera izmed njih vas najbolj prizemlji, ‘postavi’ v vaš center, da ohranite stik s sabo v katerikoli situaciji ter lažje postavljate meje. Morebiti bo to ena vaja, morebiti jih bo več; povabim vas, da jih preizkusite ter opazujete na kakšen način vam pripomorejo.

Prizemljenost je ključnega pomena. Smo energijska bitja, po meridianih se pretaka elektro-magneta energija, kar se da izmeriti tudi z napravami. Na meridianih so akupresurne točke, preko katerih lahko vplivamo na energijo v meridianih.

In kot ima Zemlja svojo polarnost (naravnanost magnetnega polja jug-sever), jo imamo tudi mi. Ko je naša polarnost usklajena s polarnostjo Zemlje, se počutimo varno, prisotni smo v svojem telesu, zmožni smo jasno razmišljati in procesirati informacije, počutimo se napolnjene z energijo.

Kadar pa nismo prizemljeni, čutimo utrujenost, smo razdražljivi, lahko tudi omotični, težko jasno razmišljamo in težko si zapomnimo stvari. Lahko občutimo slabost. Kronična neprizemljenost lahko vodi v kronično slabo počutje ali celo bolezen, v obdobju pred menopavzo pa do veliko neprijetnih simptomov.

Za znanstveno podprte članke na temo prizemljenosti kliknite tukaj.

Tehnike za prizemljitev

1. ‘Žličkanje’ stopal
Resno? Da, resno 😉 Le prepričajte se, da imate pravo žlico; tako, katere se oprime magnet. Z žlico po stopalu nežno krožite ali rišite figure številke 8. Magnetna žlica privlači magnetni aspekt krvi – hemoglobin in posledično se vaše celice sinhrone s polarnostjo zemlje. Posledica žličkanja je večja ozemljenost in izjemna pomirjenost.

2. Odprite čakre na dlaneh in stopalih
Zmasirajte dlani na način, da pritisnete na sredino dlani ter nato s čvrstim pritiskom potegnete proti robu dlani. Ponovite v vseh smereh, da naredite cel krog. Ponovite toliko krogov, kot vam ustreza. Isto naredite še na stopalnih.

3. Gnetenje ‘prekatov’ na hrbtni strani dlani in stopal
V ‘prekatih’ ob stičišču prstov rok in nog energija velikokrat zastaja. Sprostimo jo tako, da močno pregnetemo te predele v smeri proti prstom.

4. Tapkanje po točkah ST2, ki sta drugi točki na meridianu želodca
Močno tapkajte po točkah ST2, ki se nahajata na vaših ličnicah, pod očmi, točno v liniji vaših zenic. Tapkajte 5 globokih in počasnih dihov (vdihnite skozi nos in izdihnite skozi usta). Stimuliranje točk ST2 vas poveže z zemeljskimi energijami, saj meridian želodca preko palca na stopalu teče naravnost v zemljo.

5. Tapkanje ali močno masiranje končnih točk meridiana ledvic, K27
Močno tapkajte ali zmasirajte točki K27, ki se nahajata v vdolbinicah na zunanji strani spodnjega dela ključnice. Na ta način stimulirajte ti dve točki približno 5 globokih vdihov (vdihnite skozi nos in dihajte skozi usta). Točki K27 se pogosto tolmači kot neke vrste ‘križišče’ v sistemu meridianov, saj prek teh točk energija poteka v vse ostale meridiane.

6. Hoja po travi (najbolje mokri) ali drugi naravni površini (npr. po mokri plaži) z bosimi nogami
Z neposrednim povezovanjem z Zemljo se prekomerna energija ozemlji, mi pa ostanemo pomirjeni in bolj stabilni. Še bolje – če se v mokro travo kar uležete.

7. Kopanje v morju
Slana voda iz našega energijskega polja potegne elektromagnetne ostanke, napolni nas s svežo energijo in mirnostjo.

8. Vizualizacija
Meni najljubša… Če imate možnost, stojte bosi na mokri travi. Vizualizacija pa je učinkovita tudi, ko ste v zaprtem prostoru. Stojte v razkoraku, z nogami trdno na tleh, v kolenih rahlo pokrčeno. Dlani imejte sproščeno na zunanji strani stegen. Predstavljajte si, da se zemeljska energija v obliki spirale (od vaše leve proti vaši desni) globoko pod vami v zemlji pomika proti vam. Počasi ta energija vstopi skozi vaša stopala ter potuje naprej preko gležnjev, meč, kolen, medenice in področja bokov, preko trebuha do predela srca. Ko pride do predela srca, si predstavljajte, da zemeljska energija kot magnet pritegne k sebi energijo iz univerzuma / nebes / od zgoraj (kot vam je ljubše oz. s čimer se poistovetite), ki prav tako prihaja k vam v obliki spirale od leve proti desni. Ti dve energiji se združita na predelu srca in predstavljajte si, da tvorita veliko horizontalno osmico, ki se križa na sredini prsnega koša. Ob tem ves čas sproščeno globoko dihajte. Nato si predstavljajte veliko vertikalno osmico, ki se začne na sredini prsnega koša in potuje navzgor okoli glave, nad glavo ter navzdol okoli druge strani glave, preči sredino prsnega koša ter potuje okoli druge strani telesa navzdol v zemljo. Ta osmica nato potuje skozi zemljo ter navzgor okoli telesa, kjer zopet preči prsni koš. Na ta način nadaljujete z vizualizacijo osmic ter jih obarvajte z barvo, ki vam predstavlja zemeljsko energijo. Po nekaj trenutkih obarvano osmico vizualizirajte na način, da je en delček osmice, ki je v zemlji, prekinjen, kar še poglobi občutek zakoreninjenosti v zemljo. Po nekaj globokih dihih položite roke na sredino prsnega koša, na področje srca in sproščeno opazujte kako se počutite.

Pomen ozemljitve se pogosto primerja z velikim drevesom, ki je stabilno, močno in zdravo le, če ima močne korenine.

Želim vam dobro prizemljitev 🙂