Moč 5-minutne dnevne energijske rutine

»Skozi leta sem začela učiti preprosto energijsko rutino, ki jo ljudje lahko izvedejo v petih do sedmih minutah dnevno, z namenom vzpostavitve pozitivnih 'energijskih navad' oz. 'energijskih vzorcev' v svojih telesih. Ti krepijo imunski sistem in pomagajo krmariti med stresi, ki jih življenje ter vsakdan pripeljeta nasproti. Na tisoče ljudi po vsem svetu izvaja dnevno energijsko rutino! Imam ogromno povratnih informacij in dokazov, da deluje. Preizkusi jo tudi ti!« ~Donna Eden

Izjave oseb, ki redno izvajajo DER:

»Popolnoma sem se ozdravila alergij. Alergična sem bila na razhudnike, čebulo, česen, vino in mačke. Z dnevno energijsko rutino je moje stanje veliko boljše. Zdi se, kot da sem na višji vibraciji in z lahkoto sem preklopila na rastlinsko prehrano. Mož mi je sledil z rastlinsko prehrano ter dnevno energijsko rutino ter se ozdravil Diabetesa tipa 2. To me je spodbudilo, da sem se vpisala v šolo Eden Energy Medicine.« -Liz Crichton

»Ko sem začela izvajati DER, sem imela velik kancerogen tumor. Veliko sem delala na čustvih, prilagodila sem dieto in imela sem kemoterapijo, a zdravniki so bili kljub temu presenečeni, ko je tumor 6 mesecev po diagnozi izginil in tkivo je bilo popolnoma zdravo, brez brazgotin. Prepričana sem, da je bila dnevna energijska rutina kritičnega pomena pri okrevanju mojega imunskega sistema.« -Alison van der Steen

»Leta 2014 sem se udeležila delavnice Eden Energy Medicine v Esalnu, Kaliforniji. Vodila sta jo Donna Eden in njen mož David Feinstein. Tam sem se naučila 5-minutno dnevno rutino. Sem skeptik, a pragmatičen 🙂 in tako sem z vajami začela vsako jutro.
V roku enega leta je moj redni zdravniški pregled pokazal, da ne potrebujem več takšno količino zdravila za ščitnico, kot prej (v zadnjih 10-ih letih). Te vaje so bile edina sprememba v mojem življenjskem stilu in po enem letu sem odmerek zdravila Levaxin za ščitnico zmanjšala iz 100 μg (mikrogramov) na 75 μg. V naslednjem letu se je potreba moje ščitnice po zdravilu še zmanjšala in sedaj jemljem 60-65 μg na dan.
Nadaljevala sem z DER in sedaj sem študentka programa Eden Energy Medicine. K svoji dnevni rutini sem po novem dodala še sledenje po meridianih, sijoče vezje in vaje za Ritme. Te vaje zelo dobro vplivajo name: počutim se radostno medtem ko jih izvajam in po njih.« -Anki Rosén

»Počutim se veliko bolj umirjeno… Vaja 'Povezovanje neba in zemlje' je bila odločilnega pomena za mojo poškodbo rame in je bila veliko bolj učinkovita kot katerakoli terapija, ki sem jo za ta namen preizkusila. Sedeča vaja 'Položaj Wayne Cook' mi je zelo pomagala pri večji fleksibilnosti v mojih bokih, ki je bila po dveh avtomobilskih nesrečah zelo majhna.« -Tracey Clewer

»Ko sem začela z vajami DER, sem imela 14 različnih intoleranc. Zdravnik mi je rekel, da se bom morala paziti celo življenje. Po tem, ko sem začela z vajami, se je večina intoleranc umirila. Vajo 'Povezovanje neba in zemlje' naredim večkrat na dan, ker me napolni z energijo. Opazila sem, da je tudi moj odnos do življenja bolj pozitiven. In drugim ljudem lahko rečem 'ne', brez da bi se ob tem počutila krivo, kar je zame resnično pomembno. Tako da… vaje DER izvajam vsak dan.« -Anne Nijs

»Od kar pomnim, nikoli nisem marala branja. Brala sem samo knjige, ki jih je bilo nujno potrebno brati za šolo. Ampak odkar delam vaje DER, se je to popolnoma spremenilo. Sedaj preberem najmanj eno knjigo na teden in obožujem branje! Moja najljubša vaja je še vedno 'Položaj Wayne Cook'. Ko sem pod stresom in naredim to vajo, čutim pozitiven preobrat v toku moje energije.« -Dominique Heiremans


Zakaj nas vsakodnevno izvajanje energijskih vaj tako poživi in prerodi?

Naše telo je pulzirajoč, izjemno usklajen električni in elektromagnetni organizem. Znanstveniki, kot so Bruce Lipton, Candace Pert, William Bengston, James Oschman in Rupert Sheldrake (če jih imenujemo le nekaj), razkrivajo razumevanje, da celotni sistem našega telesa ne nadzirajo možgani, kot je bila glavna teza v 50-ih; ali naši geni, kot je je bila primarna teza zadnjih 30 let. Ampak, da na nas nenehno vpliva večje energijsko polje. Energijski sistemi, ki sestavljajo to večje energijsko polje, so subtilni, elektromagnetni in električni; so energijski sistem celega telesa.

Osnovno načelo energijske paradigme je, da se naša energija giblje v vzorcih optimalnega zdravja in vitalnosti. Ko smo utrujeni, pod stresom ali v nevarnosti, se naši energijski vzorci 'premaknejo' v vzorce preživetja ali vzdrževanja. Takšni vzorci nas lahko pripravijo na reakcijo 'boj ali umik', lahko nas utrudijo, lahko nas naredijo nerodne ali pozabljive. Kar pa nas posledično upočasni in uspava.

Med spanjem se veliko aktivnega delovanja telesa (vid, gibanje itd.) upočasni in energijski vzorci imajo sposobnost vzpostavitve prvotnega ravnovesja za optimalno zdravje in vitalnost. V idealnih okoliščinah se to zgodi. Kadar pa smo izpostavljeni stalnemu stresu (psihičnemu ali fizičnemu), nevarnosti ali utrujenosti, energijski vzorci ne morejo vzpostaviti prvotnega harmoničnega ravnovesja. Lahko bi rekli, da nam zmanjka energije in časa, da bi si 'napolnili baterije'. In tako vzorci, ki se poskušajo odzvati na stres ali utrujenost, postajajo vedno bolj utrjeni v naših sistemih, dokler ne postanejo vzorci neravnovesja. In sčasoma lahko takšni vzorci povzročijo slabo počutje, nizko vitalnost ali pa kronično zdravstveno težavo.

Dnevna energijska rutina je temeljno izhodišče, da uravnovesimo svoje energijske sisteme ter zgradimo energijske vzorce, ki podpirajo popolno zdravje, odlično počutje in vitalnost ter podpira tiste vzorce, ki so že v harmoniji. Knjiga Donne Eden "Energijska medicina" dnevno energijsko rutino pojasnjuje v več poglavjih.

Dnevna energijska rutina:

Video z razlago traja 11 minut, ko pa boste vaje osvojili, jih boste izvedli v manj kot 5-ih minutah dnevno. Pri izvajanju vaj pa je pomembno, da smo z mislimi pri vajah, da sproščeno in globoko dihamo.

'Kamor grejo naše misli, tja gre naša energija.'

Kratek seznam vaj, ki so zajete v dnevno energijski rutini:
1. Štirje udarci (The Four Thumps)
2. Križni poteg od ramen do pasu (The Crossover Shoulder Pull)
3. Križno korakanje ali križna hoja (The Cross Crawl)
4. Položaj Wayne Cook (The Wayne Cook Posture)
5. Kronski poteg (The Crown Pull)
6. Povezovanje nebes in zemlje (Connecting Heaven and Earth)
7. Zapenjanje zadrge (The Zip Up)
8. Spajanje (The Hook Up)

Dnevna energijska rutina še posebej podpira:

• Prizemljenost:
Spajanje (Hook-Up), Povezovanje nebes in zemlje (Connecting Heaven and Earth), Keltsko tkanje (Celtic Weave), Štirje udarci (Four Thumps)

• Prečni vzorec v vašem celotnem telesu:
Homolateralno križanje (Homolateral Cross Over), Položaj Wayne Cook (The Wayne Cook Posture), Keltsko tkanje (Celtic Weave)

• Nevrološke procese:

Položaj Wayne Cook (The Wayne Cook Posture), Homolateralno križanje (Homolateral Cross Over), Kronski poteg (The Crown Pull), Spajanje (The Hook Up), Zapenjanje zadrge (The Zip Up), Masaža Neurolimfatskih refleksnih točk (Neurolymphatic reflex massage)

• Povečanje ravni kisika v telesu:

Sproščanje diafragme (Freeing the Diaphragm), Kronski poteg (The Crown Pull)

• Vid:
Štirje udarci (The Four Thumps), Povezovanje nebes in zemlje (Connecting Heaven and Earth)

• Občutek varnost:
Zapenjanje zadrge (The Zip Up), Spajanje (The Hook Up), Keltsko tkanje (Celtic Weave), Štirje udarci (The Four Thumps)

• Presnovo:
Štirje udarci (The Four Thumps), Povezovanje nebes in zemlje (Connecting Heaven and Earth)

• Stik s sabo ter z drugimi:
Štirje udarci (The Four Thumps), Zapenjanje zadrge (The Zip Up), Spajanje (The Hook Up), Keltsko tkanje (Celtic Weave)

• Zmanjšanje stresa:
Kronski poteg (The Crown Pull), Sproščanje diafragme (Freeing the Diaphragm), Spajanje (The Hook Up), Keltsko tkanje (Celtic Weave)

• Okrevanje po slabem počutju ali bolezni:
Homolateralno križanje (Homolateral Cross Over), Keltsko tkanje (Celtic Weave), Povezovanje nebes in zemlje (Connecting Heaven and Earth), Štirje udarci (The Four Thumps)

Vaje dnevne energijske rutine nam vzamejo vsega 5 minut na dan in lahko zelo pozitivno vplivajo na kvaliteto našega življenja. Energijska paradigma je oprijemljiva, učinkovita, nas navdihuje in spodbuja ter nam daje moč.

Uživajte v Vaši dnevni energijski rutini!

Povzeto po:
- Prune Harris: pruneharris.com
- Knjiga Energijska Medicina, Donna Eden in Dr. David Feinstein
- Učno gradivo EEM-CP, Innersource, Eden Energy Medicine

Opomba: Energijska medicina spodbuja naše mehanizme za vzdrževanje oziroma ponovno vzpostavitev zdravja ter dobrega počutja. Energijska medicina ne poskuša diagnosticirati, zdraviti ali ozdraviti bolezni.