Krepimo ledvica

Ariana-Lucija je delila svojo izkušnjo po uporabi vaje iz posnetka ‘Krepimo ledvica, povečamo mobilnost rame’ (ki je prvi posnetek na seznamu):

»Obe z mami sva imeli bolečine v rami. Vsak dan sva masirali nevro-limfatske točke za ledvica in pri obeh je izboljšanje. Jaz sem masirala približno 3 dni večkrat na dan in je izzvenelo – pa je bila zelo huda bolečina.«

In kot pravi svetovno priznana zdravilka in moja učiteljica Donna Eden: »Edina omejitev energijske medicine je ta, da je ne uporabljate.«

Energijske vaje resnično delujejo!

V nadaljevanju predstavljam 5 kratkih, a učinkovitih načinov za krepitev ledvic:

Energijska vaja #1: Krepimo ledvica, povečamo mobilnost rame

Masiranje nevro-limfatskih točk za ledvica krepi ledvica in nam da več energije. Lahko pomaga pri bolečini v rami, večji mobilnosti rame in pri kalcinaciji. Učinek masiranja nevrolimfatskih-refleksnih točk je samo-regulativen. To pomeni, da uravnovesi meridian ne glede na to ali ima preveč ali premalo energije.

Energijska vaja #2: Krepimo ledvica in nadledvične žleze

Masiranje nevro-limfatskih refleksnih točk za ledvica in nadledvične žleze koristi še posebej kadar se v dnevu počutimo utrujeni ali pa smo kronično utrujeni. Ko so nadledvične žleze izčrpane, so ledvica eno izmed prvih mest kamor ‘grejo’ nadledvične žleze po dodatno energijo. Zato je zelo pomembno, da ohranjamo energijo v ledvicah in nadledvičnih žlezah v ravnovesju.

Želim se naročiti na prejemanje novih člankov in energijskih tehnik:

Energijska vaja #3: Krepimo ledvica z masažo ledvic

Ledvica ne marajo mraza. Zato je priporočljivo, da pozimi poskrbimo, da so vedno dobro pokrita. Tako bodo lažje ohranjale energijo. Dodatno jih krepimo z masažo ledvic.

Energijska vaja #4: Krepimo ledvica – vaja Viseči most

V tej vaji, ki je povzeta po Donni Eden raztezamo področje ledvic. Raztegi na področju organov ali meridianov odprejo energijske poti, da se morebitna zastala energija lažje sprosti in sveža energija zaokroži. Poleg tega nas ta vaja zelo poživi.

Energijska vaja #5: Krepimo mehur

Ledvica in mehur sta partnerja v elementu vode. Ledvica predstavljajo jin aspekt elementa vode, mehur pa jang aspekt. Ko je eden izmed meridianov v elementu šibek, je eno prvih mest od koder črpa energijo prav njegov partner v istem elementu. Torej z uravnovešanjem jin meridiana, uravnovešamo jang meridian znotraj istega elementa in obratno.

Pomladi pride v ospredje energija elementa lesa. Z močno ledvično energijo bomo imeli pomladi dovolj podpore, da s svežim zagonom uresničimo ideje, ki so se rodile pozimi. 

Veliko zanimivih dejstev o ledvicah najdete v članku Ledvica v orientalni medicini.