Hormonsko ravnovesje z Energijsko Medicino

Hormonsko ravnovesje z Energijsko Medicino

Energijska medicina za ženske po 35. letu starosti

Ta delavnica je na voljo kot spletna delavnica >>

Sklop treh delavnic, na katerih bomo spoznali rešitve energijske medicine za ublažitev glavnih težav, ki se začnejo pojavljati pri večni žensk po 40. letu (pri nekaterih že okoli 35. leta), kot posledica hormonskih sprememb v telesu; torej v pred-menopavznem obdobju in v menopavzi. Delavnica je razdeljena na različne tematike.

1. delavnica
Ravnovesje spolnih hormonov z energijsko medicino

Naučili se bomo kateri meridiani so direktno povezani s hormoni ter kako so ti prepleteni med seboj.
Poseben poudarek te delavnice bo na energijskih vajah za uravnovešanje spolnih hormonov. Ti vplivajo na naš mesečni cikel, na to kako redno se pojavlja, kako dolgo traja ter kako ga doživljamo. Zelo so povezani z delovanjem ščitnice. Poleg mesečnega cikla se bomo dotaknili tudi fibromov, bolečin v jajčnikih, težav s ščitnico, razdraženosti,… Dotaknili se bomo tudi čustvenega vidika posameznega neravnovesja.

2. delavnica
Ravnovesje stresnih hormonov z energijsko medicino

Stres močno vpliva na naše hormone, še posebej na nadledvične žleze in izločanje adrenalina in kortizola. Nadledvične žleze so neposredno povezane z ledvicami, ki nosijo našo izvorno energijo, posredno so povezane s ščitnico, ki je najpogosteje prvo mesto, kjer se začnejo kazati hormonska neravnovesja pri večini žensk. Ko vstopimo v menopavzo, nadledvične žleze prevzamejo izločanje estrogena, zato je zelo pomembno, da so v dobrem stanju.

Kadar se v telesu izloča preveč kortizola, se ta začne nabirati na predelu okoli pasu.

Naučili se bomo energijske tehnike za uravnovešanje nadledvičnih žlez, ter posledično uravnovešeno izločanje adrenalina in kortizola. Naučili se bomo dodatne tehnike za uravnovešanje energije ščitnice. Dotaknili se bomo tudi čustvenega vidika posameznega neravnovesja.

3. delavnica
Ravnovesje hormonov z energijsko medicino

Naučili se bomo energijske tehnike za ohranjanje zdravja kosti, sklepov, zaustavitev ali ublažitev navalov vročice ter uravnavanje telesne teže.

Najpomembnejše vaje za energijsko ravnovesje hormonov bomo združili v Dnevno energijsko rutino za hormonsko ravnovesje.

Ta delavnica je na voljo kot spletna delavnica >>