Hormonsko Ravnovesje z Energijsko Medicino

Trenutno stanje
Niste vpisani
Cena
129 EUR

Energijska medicina za ženske po 35. letu starosti

5-tedenska spletna delavnica, na kateri boste spoznali rešitve energijske medicine za ublažitev glavnih težav, ki se začnejo pojavljati pri večni žensk po 40. letu (pri nekaterih že okoli 35. leta), kot posledica hormonskih sprememb v telesu; torej v pred-menopavznem obdobju in v menopavzi. Delavnica je razdeljena na aktualne tematike, ki so opisane spodaj.

Dostop do prvega tedna delavnice prejmete takoj ob prijavi, nato se vam vsak teden sprosti novo gradivo v obliki PDF formata ter  video-posnetek, ki prikazuje 20-30 minutno energijsko rutino za hormonsko ravnovesje.

Priporočljivo je, da posamezno energijsko rutino izvajajte vsak dan do naslednjega tedna. Ko enkrat delavnico kupite, vam je vse gradivo v tej delavnici na voljo za neomejen čas. Do gradiva lahko dostopate kadarkoli želite ter niste vezani na dan in uro.


1. teden – Uvod v hormonsko ravnovesje – splošno

Naučili se bomo kaj so hormoni iz energijskega vidika, kakšen vpliv imajo stresni hormoni na spolne hormone. Delali bomo z energijskimi centri, ki so direktno povezani z endokrinimi žlezami ter se dotaknili tematik teh energijskih centrov, kar nam je v pomoč pri introspekciji.

VIDEO: 22-minutna energijska rutina za vnašanje hormonskega ravnovesja. Poudarek na temah iz tega modula.  0-30 minutna energijska rutina za vnašanje hormonskega ravnovesja.


2. teden – Ravnovesje spolnih hormonov z energijsko medicino

Naučili se bomo kateri meridiani so direktno povezani s hormoni ter kako so ti prepleteni v medsebojnem delovanju. Poseben poudarek te delavnice je na energijskih vajah za uravnovešanje spolnih hormonov. Ti vplivajo na naš mesečni cikel, na to kako redno se pojavlja, kako dolgo traja ter kako ga doživljamo. Pogledali bomo kateri simptomi so največkrat odraz neravnovesja v določenem meridianu: delovanje ščitnice, fibromi, bolečine v jajčnikih, razdraženost,… Dotaknili se bomo tudi čustvenega vidika posameznega neravnovesja.

VIDEO: 19-minutna energijska rutina za vnašanje hormonskega ravnovesja. Poudarek na delu z meridiani.


3. teden – Ravnovesje stresnih hormonov z energijsko medicino

Stres močno vpliva na naše hormone, še posebej na nadledvične žleze in izločanje adrenalina in kortizola. Nadledvične žleze so neposredno povezane z ledvicami, ki nosijo našo izvorno energijo, posredno so povezane s ščitnico, ki je najpogosteje prvo mesto, kjer se začnejo kazati hormonska neravnovesja pri večini žensk. Ko vstopimo v menopavzo, nadledvične žleze prevzamejo izločanje estrogena, zato je zelo pomembno, da so v dobrem stanju.

Kadar se v telesu izloča preveč kortizola, se ta začne nabirati na predelu okoli pasu.

Naučili se bomo energijske tehnike za uravnovešanje nadledvičnih žlez, ter posledično uravnovešeno izločanje adrenalina in kortizola. Naučili se bomo dodatne tehnike za uravnovešanje energije ščitnice.

VIDEO: 22-minutna energijska rutina za vnašanje hormonskega ravnovesja. Poudarek na temah iz tega modula.


4. teden – Zdrave kosti, navali vročice in uravnavanje telesne teže

Naučili se bomo energijske tehnike za ohranjanje zdravja kosti in sklepov, zaustavitev oziroma ublažitev navalov vročice ter uravnavanje telesne teže.  Za pomoč pri slednjem se bomo naučili osnovne tehnike energijskega testiranja.

VIDEO: 27-minutna energijska rutina za vnašanje hormonskega ravnovesja. Poudarek na tematikah iz tega modula.

Dodatni VIDEO  – osnovno energijsko testiranje


5. teden – Celovita energijska rutina za hormonsko ravnovesje

Spoznali bomo še dva energijska sistema, ki imata pomemben vpliv na hormonsko ravnovesje ter energijske vaje za aktivacijo le-teh. Dotaknili se bomo pomena cirkadinega ritma za hormonsko ravnovesje.

VIDEO: 30-minutna celovita energijska rutina za hormonsko ravnovesje